Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@18:32:27 GMT

رونمايي از 22 دستگاه هشدار سريع زلزله

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۶۰۸۱

رونمايي از 22 دستگاه هشدار سريع زلزله

خبرگزاری آریا- رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از رونمایی 22 ایستگاه شتاب نگار و سامانه هشدار سریع زلزله و 4 ایستگاه برف سنج در پایتخت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، رضا کرمی محمدی در مراسم رونمایی و بهره برداری از سامانه هشدار سریع زلزله و ایستگاه‌های برف سنج، گفت: با حمایت‌های جدی شهردار تهران امروز دو سامانه در زمینه بحران‌های شهر تهران رونمایی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سامانه هشدار سریع زلزله در کشور‌هایی مانند توکیو، ترکیه و مکزیک و برخی دیگر از کشور‌ها عملیاتی شده است و بقیه کشور‌ها نیز در حال انجام چنین سامانه‌هایی هستند.
آقای کرمی محمدی گفت: یک دهه پیش توسط موسسه تحقیقاتی جایکا ژاپن 4 سنسور (حسگر) بر روی گسل مشاع نصب شده بود که به صورت پایلوت (آزمایشی) هشدار‌ها را می‌سنجید، اما از آنجایی که در اطراف تهران 4 گسل خطرناک داریم باید شتاب نگار‌ها در این مسیر‌ها قرار داده شود.
وی افزود: برای سنجش زلزله‌های شهر تهران باید 200 شتاب نگار در کل مسیر‌ها نصب شود تا طرح ما کامل گردد که امسال 22 شتاب نگار به 4 شتاب نگار سابق اضافه شده و تعداد آن به 26 شتاب نگار می‌رسد.
رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ما توانستیم با کمک استانداری تهران مکان‌های مناسبی برای تعبیه ایستگاه‌های هشدار سریع زلزله جانمایی کنیم چراکه هر ایستگاه امکانات مخابرات و برق نیاز داشت که سامانه‌ها در مکان‌های مناسبی نصب شده اند.
آقای کرمی محمدی با اشاره به موارد مهم نصب سامانه هشدار سریع زلزله در شهر تهران افزود: یکی از موارد مهم این سامانه بازشدن درب‌های آتش نشانی و آماده باش عوامل آن در زمان وقوع زلزله است و بستن شیر‌های اصلی گاز که از وقوع آتش سوزی احتمالی جلوگیری شود نیز از دیگر موارد مهم نصب این سامانه است.
وی ادامه داد: آماده باش نیرو‌های هلال احمر و اورژانس در شهر تهران یکی دیگر از موارد مهم این سامانه است و قطع برق در زمان وقوع حادثه می‌تواند تا چند روز ادامه داشته باشد و بیمارستان‌ها را بدون استفاده نماید نیز از مواردی است که باید نسبت به آن اقدام کرد که با نصب سامانه هشدار سریع زلزله سیستم برق اضطراری بیمارستان‌ها به موقع عمل می‌کند و با مشکلی مواجه نمی‌شویم.
آقای کرمی محمدی با اشاره به نصب سامانه‌های برف سنج نیز خاطرنشان کرد: با نصب سامانه برف سنج اطلاعات وقوع سیل تا 5 روز آینده را خبر می‌دهد و در حال حاضر 4 ایستگاه جدید برف سنجی با هدف آمادگی برای مقابله با یخبندان در مناطق شمالی تهران نصب شده است که بر اساس آن پایش برخط ارتفاع برف و برنامه ریزی برای بکارگیری تجهیزات و خدمات مقابله انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رونمایی هشدار سامانه هشدار سریع زلزله کرمی محمدی نصب سامانه موارد مهم شتاب نگار شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درباره بارندگی‌های آخر هفته
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات
  • هشدار مدیریت بحران مبنی بر فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا نیمه اردیبهشت
  • هشدار مدیریت بحران مبنی بر فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران 
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی