Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، حمیدرضا صارمی با بیان اینکه موضوع ایمنی شهرها در برابر مخاطرات طبیعی یکی از اهداف اصلی برنامه ریزی شهری است، گفت: زلزله به‌عنوان پدیده ای طبیعی، زمانی مخاطره آمیز و بحران آفرین است که آمادگی لازم برای رویارویی با آن را نداشته باشیم و تجربه زلزله های روی داده در کشور نشان می دهد که کشور ما باید برای مواجهه با پدیده های طبیعی آمادگی بیشتری داشته باشد تا در زمان وقوع چنین حوادثی، خسارت ها به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اگرچه نمی توان از وقوع زلزله جلوگیری کرد اما با مدیریت، برنامه ریزی و انجام اقدامات مناسب، می توان آسیب های ناشی از این پدیده را کاهش داد. آنچه از زلزله یک فاجعه می سازد، عدم آمادگی به منظور مقابله با آن و پیشگیری از عواقب زیانباری است که به بار می آورد.

صارمی ادامه داد: برای کاهش خطرات و آسیب های ناشی از زلزله می بایست برای کل شهر، طرح و برنامه داشت. شناخت نحوه عمل و رفتار زلزله در مناطق شهری و به کارگیری استراتژی های مناسب در زمینه برنامه ریزی، طراحی شهری، طراحی ساختمان و استفاده از روش های مناسب ساخت و ساز می تواند سبب کاهش آسیب های بالقوه شود، تا به این ترتیب مخاطرات زمین لرزه در مناطق شهری به حداقل برسد.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه طی چند دهه گذشته استانداردهایی برای ساخت بناها در نظر گرفته شد تا مقاومت آن ها را در برابر نیروی امواج زمین لرزه افزایش دهد، اظهار داشت: ارتقاء کیفیت مصالح ساختمانی، استفاده از مصالح سبک، تغییر تکنولوژی ساخت، استفاده از روش هایی برای افزایش ایمنی ساختمان و طراحی بناها به شیوه ای که از انعطاف پذیری لازم برای جذب ارتعاش ها برخوردار باشند، از جمله  این روش ها به شمار می رود.

صارمی با تأکید بر اینکه ایمنی در ساخت و سازها و برخورداری از مسکن ایمن و با کیفیت از حقوق شهروندان است، بیان کرد: شهرداری تهران بر این اساس تمام تلاش خود را جهت افزایش کیفیت ساخت و ساز به کار بسته است، از این رو شهرداری تهران برای رسیدن به این هدف و رعایت هر چه بیشتر مقررات ملی ساختمان و بهره گیری از استانداردهای موجود و همچنین رعایت ایمنی، الزاماتی را برای ساخت و ساز در شهر تهران تعیین کرده است.

وی در خصوص الزامات مقاوم سازی و ایمن سازی پروژه های ساختمانی، گفت: بر اساس بازدیدهای انجام شده از پروژه های ساختمانی سطح شهر تهران، مشخص شد که در برخی از ساختمان ها بلوک های ساختمانی و تیرچه بلوک های مورد استفاده، از کیفیت و استاندارد مطلوبی برخوردار نیستند لذا طی دو بخشنامه جداگانه الزام به استفاده از بلوک ها و تیرچه بلوک های استاندارد مورد تأکید قرار گرفت.

صارمی ادامه داد: با توجه به اینکه بتن آماده یکی از ارکان اساسی ساختمان را تشکیل می دهد و دارای اهمیت زیادی در مقاومت ساختمان است، بخشنامه الزام استفاده از بتن آماده متعلق به شرکت های دارای مجوز استاندارد به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ شد. همچنین استفاده از پلی استایرن استاندارد، به ویژه در زمان بروز حریق، به منظور جلوگیری از اشتعال آنها در زمان حریق و متصاعد شدن گازهای سمی خطرناک، اهمیت زیادی دارد که در همین راستا استفاده از پلی استایرن استاندارد در ساختمان ها الزامی شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با اشاره به روند کنترل پروژه ها، گفت:  به لحاظ ایجاد امکان کنترل بیشتر بر پروژه های ساختمانی و رویت مدارک، نقشه ها و کنترل استاندارد مصالح در زمان بازدید از پروژه های ساختمانی، مالک و مسئول پروژه ملزم به ثبت و ضبط مدارک، در زونکن و حفظ و نگهداری آن در کارگاه شده اند که با پیگیری های انجام شده و در راستای هوشمندسازی، این زونکن ها به زودی تبدیل به زونکن های الکترونیکی خواهند شد.

وی درخصوص دیگر اقدامات انجام شده برای ایمنی ساختمان ها، گفت: به منظور اهمیت حفظ ایستایی دیوارهای پیرامونی در هنگام زلزله، طی بخشنامه ای، لزوم رعایت ضوابط اجرایی وال پست ها و ارائه جزئیات آنها در نقشه های ساختمانی مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین در سازه های اسکلت فلزی، کیفیت جوش از اهمیت ویژه ای برخوردار است، لذا بخشنامه اقدامات ضروری برای افزایش کیفیت جوش در سازه های اسکلت فلزی، به مناطق اعلام شده است.

بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، معاون شهردار تهران در پایان بر ضرورت رعایت اصول ایمنی در داخل ساختمان ها نیز اشاره کرد و گفت: ایمن سازی داخل ساختمان ها نیز از اصول ایمنی محسوب می شود که در عین حال که بسیار کم هزینه و آسان است، تأثیر به سزایی در پیشگیری از آسیب های ناشی از زلزله دارد. در کنار اقدامات کاهش آسیب پذیری سازه ای و غیرسازه ای نباید از نقش‌های مدیریتی، آموزشی و آمادگی مردم در این سوانح غفلت کرد. می‌توان با مدیریت صحیح، اقدامات پیشگیرانه و آگاه‌سازی جامعه، از اثرات این بلایا هر چه بیشتر کاست.  

کد خبر 650754 برچسب‌ها ساخت و ساز زلزله شهرداری مسکن - مصالح ساختمانی مدیریت شهری معماری رانش‌زمين حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ساخت و ساز زلزله شهرداری مسکن مصالح ساختمانی مدیریت شهری معماری رانش زمين حوادث ایران پروژه های ساختمانی ساختمان ها ساخت و ساز پروژه ها بلوک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۵۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • اقتصاد پاشنه آشیل کشور است
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • افزایش ۱۴۰۰ اتوبوس به پایتخت در ۳۲ ماه اخیر
  • راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است   
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • رابطه دردسرساز سحر دولتشاهی و پیمان معادی خارج از اتاق درمان | این خانم روان درمانگر سریال است یا...؟ | پاشنه آشیل «افعی تهران» | ببینید